Oradea, Capitală a Tineretului din România

Oradea, Capitală a Tineretului din România

Astăzi este Ziua Internațională a Tineretului și, sinceră să fiu, am o dorință: vreau ca Oradea să devină Capitală a Tineretului din România!

Chiar dacă de multe ori tineretul nu primește aprecierea pe care o merită, trebuie să fim conștienți de faptul că această nouă generație are un cuvânt de spus. Începând de la problemele climatice și până la politica internațională, tinerii sunt tot mai implicați și mai doritori să demonstreze că, în ciuda vârstei, sunt capabili să determine schimbări importante în viața noastră.

Alături de echipa mea am decis ca tineretul să fie una dintre pricipalele teme de care m-as ocupa începând cu prima zi de mandat! În urma consultărilor avute cu tineri activi ai comunității orădene consider că este prioritară înființarea unui Consiliu Consultativ pentru probleme de tineret pe lângă Primăria Municipiului Oradea pentru a elabora Strategia pentru Tineret, dar și pentru a crește alocarea bugetară pentru acest sector.

Vrem să inițiem parteneriate cu Universitatea, unitățile de învățământ, mediul neguvernamental, cel privat și tinerii pentru a dezvolta cu adevărat viața culturală și socială a tinerilor, dar ne dorim și să încurajăm și să sprijinim antreprenoriatul în rândul tinerilor prin crearea unui incubator de afaceri aflate la început de drum, ce le va oferi acces la infrastructură, mentorat, investitori și la servicii de consultanță.

Vreau să fac toate aceste lucruri alături de tine, așa că nu ezita să îmi spui ideile și propunerile pe care le ai astfel încât administrația locală să lucreze cu adevărat în folosul cetățeanului.

La mulți ani, dragi tineri! Vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți aici, acasă, dar și peste hotare. Vă mulțumesc pentru că mi-ați demonstrat de atât de multe ori cum reușiți să faceți diferența! Sunteți cea mai importantă resursă pe care o țară o poate avea.